dijous, 9 de juliol del 2009

764 signatures recolzen la iniciativa de la nostra entitat per tal que l’Exposició Nacional de Roses sigui declarada Festa Patrimonial de Catalunya


Sant Feliu de Llobregat ha estat tradicionalment, la capital de les roses de Catalunya. Des de principis del segle passat, ja fa més de cents anys, els roseristes presents a la ciutat ens han deixat un llegat que s’ha convertit en una tradició i un símbol per la nostra ciutat. El poeta Martí Dot, per aquest motiu la va anomenar “Ciutat de les Roses”
L’Associació Amics de les Roses el passat mes de maig va iniciar una campanya d’informació per tal de demanar el recolzament d’entitats, ciutadanes i ciutadans santfeliuencs, per tal que l’Exposició de Roses sigui declarada Festa Patrimonial de Catalunya. Assolir aquest objectiu suposarà, obtenir un reconeixement de la trajectòria de la nostra Exposició de Roses i, alhora, un nivell de protecció institucional de la mateixa.
L’Ajuntament de Sant Feliu, com a entitat organitzadora de l’esdeveniment és qui ha de presentar la sol·licitud formal davant de la Generalitat de Catalunya. Aquesta sol·licitud ha de permetre, en primer lloc, incloure aquest esdeveniment en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i, en segon lloc, atorgar a l’Exposició de Roses de Sant Feliu aquest reconeixement especial, Festa patrimonial d'interès nacional.
El passat mes d'abril l'Associació Amics de les Roses va informar d'aquesta iniciativa a la regidora de Cultura, així com de la voluntat d’aconseguir el recolzament d’altres entitats locals i de ciutadans/es de Sant Feliu.
Avui, dia 9 de juliol, s'ha presentat en el Registre General de l'Ajuntament, la petició formal d'iniciar la tramitació del corresponent expedient davant de la Generalitat de Catalunya, acompanyada de les 744 signatures de ciutadans i ciutadanes i les 20 entitats locals que amb la seva signatura donen suport a la iniciativa de l'Associació Amics de les Roses.