dijous, 29 d’octubre del 2009

Conferència - Taller: Ikebana, un camí amb roses

sobre l'origen del Ikebana
La paraula Ikebana significa literalment "flor viva col.locada" en japonès, encara que també és conegut com Kado, el camí de les flors. Es tracta d'un art floral amb més de 500 anys d'antiguitat i que té com a finalitat la recerca estètica i la meditació. Al Arranjaments floral japonès s'utilitzen flors, troncs, llavors, branques i fulles amb els que s'intenta expressar la bellesa de les flors com si fos un poema o una pintura floral, demostrant respecte i amor per la natura, factor important en la cultura japonesa i la seva religió: l'home és part de la natura, de la mateixa manera que les plantes. El seu origen en un principi era religiós, ja que va néixer en els monestirs budistes per adornar els temples, al segle VI dC. Va ser més endavant, en el període Heian (794-1192) quan l'ikebana es va fer popular com un art no religiós.



Properament tindrà lloc una conferència - taller sobre ikebana, un camí amb roses, en aquesta xarrada taller, les persones assistent podran experimenta aquesta tècnica de fer arranjaments amb flors, sobre tot amb roses, coneixent, de primera mà una forma d'art floral molt antiga originaria del Japó.
En la mateixa sessió es podran consultar llibres prendre un te i fer un ikebana. L'objectiu és introduir-nos en aquest art i crear un espai tranquil i reposat on poder preguntar i intercanvia coneixements sobre aquest món.


Conferència - Taller: Ikebana, un camí amb roses
a càrrec de la sensei Anna Sabater
dimecres, 4 de novembre de 2009

a les 7 de la tarda
Sala d'actes de l Ateneu Santfeliuenc